כאשר מותג בוחר להרחיב את הרשת, הוא צריך לפנות משאבים וסכומי כסף עבור פתיחת הסניפים הנוספים. עם זאת כאשר הוא בוחר להרחיב את העסק ע"י הענקת זכיינות, הוא זוכה גם להתפרס, גם לקבל תשלום מהאחוזים, (לפי מה שנחתם בחוזה), וגם להעצים את שמו ולמשוך יותר לקוחות – וזאת כיוון שאנשים אוהבים מותגים, ולקוחות נוטים לשייך את כמות הסניפים לטיב המוצר.
ניצול זמן
בנוסף לכל הסיבות הנ"ל, יש עוד סיבה שקשורה לסיבה להעניק זכיינות, והיא ניצול הזמן. כאשר מחליטים לחפש אחר זכיין פוטנציאלי ואף מוצאים אותו, כל שנותר הוא להשקיע מעט זמן, (באופן יחסי), לטובת הסמכה, בלימוד ובליווי, אך מנקודה זו אין צורך להיות מעורבים באופן גורף – עובדה שמאפשרת להשאיר זמן לדברים החשובים באמת, להשקיע זמן במעבר על מצב התקציב, מאפשרת לעצב ליין חדש, לבחון את המצב הקיים, לחנוך היטב את הפועלים הקיימים, לשקול שינויים רצויים, ובשורה התחתונה פשוט ניתן להשקיע בבסיס, וזהו דבר שזכיין לא יכול לעשות, כי לעיתים פשוט אינו מחזיק בסמכות הנחוצה לפי ההסכם שנחתם בינו לבין בעלי העסק המקורי.
הוכחה ראשונה
כל הסיבות הנ"ל מבהירות מדוע רבים מוותר בקלות על הבלעדיות של ה"בייבי" שלהם, ומוכנים לשתף גם אחרים בהצלחה. עם שמים את האגו בצד והחלטתם על זכיינות, ניתן להבין את סך היתרונות. עם זאת יש לזכור שלא כל חברה זוכה למכור זכיינות, ועל כן חברה שכבר הצליחה במשימה, יכולה להתהדר בהצלחה, כיוון שחברה שמצליחה למשוך זכיינים נוספים, הינה חברה שהצליחה להוכיח כדאיות, יש לה שם טוב, ומכאן שרבים מבקשים לחבור להצלחה המוכחת שלה.
טיפ
עם זאת ולמרות שתהליך זכיינות מזון היא דבר חיובי עבור המזכה, יש להיזהר לא לתת את אישור הזכיינות לכל אחד, כיוון שאם מעניקים את האישור לאדם הלא נכון, במקום רווח ניתן לחזות בהפסד, כך שמדובר על הפסד גדול שעשוי להפיל תוך זמן קצר הצלחה שעמלו עליה זמן רב. על כן בדיוק כמו שהזכיין עושה שיעורי בית לגבי החברה, כך יהיה נכון לעשות גם הפוך, וזאת על מנת למזער סיכונים ולהגדיל סיכויי הצלחה בתהליך של זכיינות מסעדות.