"זכיינות הינה
רכישה של זכות
להקמה של סניף משלכם
כחלק מרשת מוכרת
הפועלת כבר בשוק"


עדי אביחו חאמי - זכינות ישראל



זכיינות הנה מקרה פרטי של עסק עצמאי, אלא שבשונה ממנו, לך כמנהל אין דימוי עצמי במעגל העסקי. האחרון מזהה אותך כעובד החברה, אף על פי שמבחינה כלכלית אין זה כך, והעסק מנוהל על ידך בכסף מלא ובהחלטות שרק אתה קובע. מדוע לעשות זאת ולא לצאת, אם כן, לעצמאות מלאה?

בעצמאות מלאה אין וודאות, המנהל נדרש לאימון עסקי ולעבודה עם קופירייטר, מקדם אתרים מנטור עסקי ועוד כל מיני גורמים שרובם לא באמת מקצועיים ולא באמת יביאו אותך לרווחים. צריך בימינו להיות מאד יצירתי על מנת שעם שם חדש לחלוטין תצליח להתחרות במותגי מזון כמו מקדונלדס, פיצה האט וכד'. בזכיינות, שהיא עצמאות כלכלית, וכביכול עבודה שכירה על הנייר אתה נהנה ממטריית הגנה מפני הפסדים שהיא כמעט הרמטית. גם אם אתה משווק גרוע ולא ביצעת אימון עסקי כמו שצריך, הלקוח שיראה אותך יראה גם את שלט המותג אותו אתה מנהל, וזה מה שיגרום לו להיכנס ולקנות.

מה ניתן ללמוד על המתאימים לעסוק כזכייני מזון, אם כן? זה לא מתאים לכל אחד, ודאי לא לעובד שכיר שמעולם לא עסק במזון ולא מכיר את החוויה של ניהולו מהשטח. ליזם עצמאי שכל חייו עבד כעצמאי ונשם עצמאות חלק נכבד משנות עבודתו זה עשוי להתאים יותר מעובד שכיר. מבחינת משאים ומתנים עם עובדים ולקוחות סוררים, עמידה על רווחיותו הכלכלי של העסק, וכד' – האיש יכול לבצע את העבודה, אבל חסר לו ידע בתחום ניהול ושימור המזון, אותו הוא יידרש לצרוך מהמומחים של Food Court: מסעדנים מן העבר, ומנהלי תחום בענף המזון, כולל זכיינים שעבדו בתחום פעם. כעובד שכיר שפעם עסק כמלצר יש לך סיכוי שווה כוחות להגיע לזכיינות מזון ברמה טובה, אבל אם מעולם לא היית מנהל, ולא היית חשוף למשאים ומתנים שמנהל מקיים ולהחלטות שמנהל נאלץ לקבל, תצטרך לעבור הכשרה בכלכלה, ניהול ומשפטים מהמומחים של Food Court.
ב- Food Court מזהים את המתאימים לעסוק בענף זכיינות המזון, מוודאים שהם עברו הכנה ראויה, ומוציאים אותם לדרך כשהם ברמת מוכנות נאותה להצלחה בתפקידם החדש.