תחילתה של לחם ארז הייתה במאפייה ביתית וקטנה שהקים האופה ארז קומורובסקי. הוא אפה לחמי מחמצת מחומרים טבעיים, שהוכנו בעבודת יד מושקעת. מאז התרחבה הרשת והרבה מאוד סניפים נפתחו ברחבי הארץ. היום, כמובן, ארז אינו אופה את כל הלחמים בעצמו, אך המתכונים ושיטות ההכנה נשארו כשהיו, וטעם הלחמים לא נפגם כלל. הרשת פופולרית מאוד הן בתור בית קפה והן בתור מאפייה, וישראלים רבים יודעים שלטעם המיוחד של לחמים שנקנו בלחם ארז אין תחליף.
הרשת מונה כיום כ-26 סניפים ברחבי הארץ, ומדי שנה נפתחים בערך תשעה סניפים נוספים.
זיכיון על לחם ארז
אם אתם מעוניינים להיות זכיינים לסניף של רשת בתי הקפה המצליחה, יהיה עליכם לעמוד בתנאים מסוימים. מלבד היכולת הכלכלית הנדרשת, יש להוכיח גם ניסיון בניהול עסקים, וכן הזדהות עם המותג. עלות זיכיון לחם ארז היא בין 30 ל-50 אלף דולר, ואם אתם מעוניינים להקים סניף נוסף- תיגבה מכם גם תוספת של 80-100 אלף דולר (במקרה זה תעמיד לרשותכם הרשת אדריכל ומנהל פרויקט מטעמה אשר יתכננו את הבנייה ויפקחו עליה). בנוסף על עלות זיכיון לחם ארז, יהיה עליכם לשלם לרשת גם חמישה אחוזים מהרווחים בסניף.
חשוב לציין כי עד כה, לא נסגרו סניפים ברשת שהיו בזכיינות- כך שכמעט בטוח להגיד שהזכיינות לסניף רשת זו היא כדאית מאוד יחסית.
תנו לנו להגיש לכם עזרה
תהליך מיון הזכיינים בלחם ארז אינו פשוט, והרשת, כאמור, מעמידה תנאים רבים שאין להם קשר לגיוס הסכום הדרוש. אם אין לכם ניסיון קודם בתחום הזכיינות, עלול להיות לכם קשה למדי לעמוד בכל התנאים הללו.
לכן בדיוק אנו מזמינים אתכם לפנות לפורטל הזכיינות של ישראל. אנו נוכל לייעץ לכם בקשר לכל מה שאתם צריכים בנוגע לתהליך הזכיינות. אנו נוכל להכווין אתכם החל מרגע הפנייה לרשת לחם ארז, דרך חתימה הסכם הזכיינות עמם ועד לניהול נכון ורווחי של אחד מסניפי הרשת. כל אחד מהמומחים שלנו הוא מומחה בתחום הזכיינות, ואנו מזמינים אתכם ללמוד מהניסיון שלנו.