כבר נאמר רבות על נפלאות הזכיינות, ועל הרווח הגדול שהוא עתיד לייצר בטווח הזמן הקצר. עם זאת יש לדעת שלא כל אחד יכול לצאת לדרך, כיוון שבמקרה זה על מנת לעשות כסף צריך כסף, צריך סכום לא מבוטל שיעמוד לרשות הזכיין, וזאת על מנת שיוכל לקנות את רשות הזכיינות, ולא רק זאת, אלא גם שיאפשר לו לשכור את המקום, לשלם לעובדים, לעשות שיפוצים במקום המיועד, לשלם ליועצים המשפטיים שמלווים את ההסכם המשפטי וכדומה. לעיתים מדובר על סכומים שבקלות עוברים את ה20,000 דולר, ואף נוסקים עוד הרבה מעלה. עם זאת יש כמה דרכים על מנת להשיג את הסכום המיועד, ועל מנת להבין כיצד המשיכו לקרוא.
תפקידי הבנק.
אחת השיטות היותר מוכרות וותיקות היא פנייה אל הבנק. עם זאת אין לצפות שכל אחד יקבל עזרה בפנייה, ועל כן על מנת להוכיח כדאיות, יש להכין תוכנית עסקית, להוכיח היתכנות עסקית, ואף להכין מגוון ביטחונות. לצד האופציה הזו, מוטב להכיר גם את האופציה של פנייה אל גופים חוץ בנקאים, ואצלם לרוב הדרך את השגת המימון יותר קלה, (אם כי הריבית לרוב יותר יקרה), כיוון שאצלם פחות יש צורך להגיש תוכנית עסקית לצד ביטחונות מוחשים אבל שזה לא יעצור בעדכם בדרך לחלום של זכיינות מסעדות. הכל עניין של לבחור את האופציה הטובה ביותר בשבילכם.
אופציות נוספות
אשראי ספקים היא אופציה שמאפשרת לבעלי עסקים לשלם בהתאם לתזרים התשלומים שמכתיבים הספקים. כלומר מדובר על שוטף פלוס 30/60. לצד אופציה זו, (אשראי ספקים), ניתן גם לפנות אל חברות הביטוח, אך הם כבר כן מבקשות ביטחונות, אך פה הביטחונות יבואו מהתחום של פוליסת בריאות, חיים, פנסיות וכדומה. אופציה נוספת סבה סביב קרנות ממשלתיות ואף סביב מגוון עמותות חברתיות, אך פה צריך שתהיה אג'נדה מאחורי הפעילות, כך שפתרון זה לא ימצא מתאים עבור רוב היזמויות.
לדעת מתי לפרוש
לסיכום יש לדעת שיציאה לדרך של זכיינות מצריכה מזומנים, ואם לא מחזיקים בהם ניתן להשיג מימון. עם זאת אם אין מימון, אין ביטחונות ואך לא תוכנית עסקית שמצביעה על הכדאיות, מוטב לקחת צעד אחורה, וזאת על מנת להימנע מסיטואציה של חובות ומפלה כלכלית. זכיינות מזון היא דרך נהדרת להפיק רווחים ולהצליח בתחום.