לא רבות דובר על זכיינות מסעדות, ולכן לא הרבה אנשים יודעים שכאן טמון סוד ההצלחה הכלכלית שלכם. זכיינות מסעדות היא הדרך הבלעדית לעבודה לא תחת מנהל, ולא תחת לחץ שיווקי כמו בעסקים עצמאיים ללא מיתוג. זו אחת מהדרכים המקובלות להגיע ליציבות כלכלית, על אף שהדבר אינו נראה ככזה בתחילת הדרך. למי שלא יודע, זכיינות אינה עבודה שכירה אלא עצמאות כלכלית, בה אתם מתבקשים לקנות תכולה שלמה של חנות כלשהי שהיא חלק מרשת שיווק. במעמד הקנייה אתם לא רוכשים רק מוצרים אלא גם את הרשות להשאיר את שלט המותג בחנות שעוברת לבעלותכם. התוצאה: יש לכם חנות עם שלט של מותג ידוע, וזה לבד ימשוך אליו צרכנים מכל קצוות הישוב בו אתם נמצאים.
זכיינות מסעדות: תנו ליציבות לתפוס מקום בחייכם
מקומות עבודה רבים בישראל אינם יציבים, חושפים את העובדים לפיטורים, וחושפים את העצמאיים לכך שלא יקנו מהם. בתהליך של זכיינות אתם חסינים כמעט מכל הרעות החולות הללו, משום שאף אחד לא יכול לסלק אתכם מהעסק שלכם, וקטן מאד הסיכוי שהחנות תפשוט רגל ולא יגיעו לקוחות, כי מי לא ירצה להגיע לסניף של מסעדה ידועה או בית קפה מפורסם, ובמיוחד אם הוא חדש, ולא היה לפני כן באותו ישוב? רכישת זיכיון הוא אחת הדרכים המוצלחות להיכנס לעסק מצליח.
קבלה להיות זכייני מסעדות
זכיינות מסעדות אפשרית לכל מי שנרשם בפורטל פוד-קורט. הרישום קל מאד, ומאפשר לכם לבחור מקומות זכייניים עדיפים עליכם: חנויות מזון, מסעדות, בתי קפה, מקומות בהם מגישים בשר, מקומות בהם מגישים אוכל איטלקי ומוצרי חלב, וכד'. במידה והתקבלתם, חשוב מאד לעבור הדרכה במרכז השירות של פוד קורט מטעם זכייני מזון קודמים, ועוסקים קודמים שמקום עבודתם היה בתחום זכיינות מזון לזכיינות למסעדות. כמו כן, מומלץ מאד לעבור יעוץ משפטי וכלכלי על מנת לדעת כיצד להתנהל נכון מול הרשויות.
מי מתאים בדרך כלל להיות זכיין מסעדות?
זכיינות מסעדות מתאימה מאד לעובדים שכירים המבקשים לעבוד שם עם שותפים במשמרות, לעצמאיים לשעבר המבקשים לחזור למעגל העבודה העצמאי, לשפים ותלמידים להכנת מזון בתחילת דרכם, לפני ההתברגות במקומות העבודה לשמם הם למדו, ועוד.